AJANKOHTAISTA

 14.9.2021                                                                                                                                                      

Syyskokouskutsu

Tervetuloa Weimarinseisojakerho-Weimaraner Club of Finland ry:n                                       
sääntömääräiseen syyskokoukseen  14.10.2021

Kokous pidetään etäyhteydellä Teamsin kautta. Pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon 12.10. mennessä. Tarkemmat tiedot alla olevassa kutsussa.

14.9.2021 

Tapahtumakalenteri päivitetty                                                                                                                                                                         

Hallitus tiedottaa

Hallitus piti ylimääräisen kokouksen 12.8.2021, missä käsiteltiin ensisijaisesti sitä, miten PEVISAn käsittely roturyhmässä ja ehdotuksen vienti vuosikokoukseen eteni. Lisäksi käytiin keskustelua siitä, nauttiiko puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja muun hallituksen luottamusta edellä esityn asian johdosta.

Yhteisen keskustelun lopputuloksena hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ilmoittivat eroavansa hallituksesta. Syynä molempien edustajien eroamisilmoituksen antoon oli osittainen luottamuspula hallituksessa.

Annettujen eroamisilmoitusten jälkeen hallituksen viestintävastaava ilmoitti jättävänsä myös tehtävät hallituksessa.

Uuden puheenjohtajan valinta tehdään syyskokouksessa. Varapuheenjohtajan ja viestinnästä vastaavan henkilön nimittäminen käynnistyy jäljelle jääneen hallituksen toimesta.

Hallituksesta erosivat puheenjohtaja Anne Pekkanen, varapuheenjohtaja Taina Mikkonen ja viestinnästä vastaava Mirva Paavola. Hallitusvastuu päättyi 12.8.2021. Hallituksessa jatkavat Sari Koistinen, Sini Vedenoja jaTanja Kasila sekä varajäsenenä Markus Pokkinen.


Kiitoksemme

Jätämme toimemme kerhon hallituksessa vakuuttuneina siitä, että jatkava hallitus ylläpitää ja kehittää edelleen tämän vuoden aikana uudistettuja kotisivuja, jäsenrekisteriä, viestintää ja weimareiden käyttöominaisuuksien kehittämiseen painottuvaa koulutustoimintaa laaditun toimintasuunnitelman mukaan.

Haluamme kiittää kaikkia jäseniä aktiivisesta osallistumisesta kerhon toimintaan ja saadusta hienosta palautteesta.

Me keskitymme omalta osaltamme auttamaan selvitystyössä, jonka tavoitteena on löytää sellainen koepalkintovaatimus kevään 2022 vuosikokouksessa esitettävään Pevisa:n, joka ei ole suomalaisessa populaatiossa olevaa geenipoolia liian vahvasti rajoittava.

Loistavaa jahtikautta kaikille toivottaen.

Anne Pekkanen & Taina Mikkonen                                


PEVISA –esitys

Saksanseisojakerhon Vuosikokous pidettiin 8.8.2021 Keuruulla, missä yhtenä käsiteltävänä asiana oli PEVISA –esitykset. Weimarinseisojien osalta tehtiin seuraava päätös:

Koska roturyhmässä ei ollut läsnä yhtään kyseisen rodun edustajaa ja koska rotua
edustavalta yhdistykseltä ei ollut esityksestä lausuntoa, jalostusneuvojan esityksestä lyhyt- ja pitkäkarvaisten weimarinseisojien PEVISA esitys hylättiin ja sille päätettiin hakea vuoden jatkoaika uutta valmistelua varten.


Vesitöitä voi vielä suorittaa!

Weimareiden vesityösuorituksista löytyy loistavia tuloksia! Weimaripystin voittanut Fenomena Team Rumour Has It At Gottago kilpailee nyt voittajaluokassa ja on saanut vesityökokeesta täydet pisteet. AVO -luokassa on ollut mukana viisi koiraa, joista kahdelle weimarille on tullut täydet pisteet. Toinen on Vuoden Tulokas -palkinnon saanut Greygem Sabik ja toinen Metsätien Yksi Ylitse Muiden. Myös NUO -luokassa näyttää hyvältä. Seitsemästä kisaajasta neljä on saanut täydet pisteet: Gottago November Rain, Gottago Rain Dance Maggie, Gottago Set Fire To The Rain ja Obi Vom Leymborgh. 

Tilastot ovat kirjattu 17.7. saakka. Vesityökausi jatkuu vilkkaana edelleen syksyyn saakka.

Tuloksilla on hienoa jatkaa syksyn kokeisiin! Menestystä kokeisiin! 


Näyttelyissä käydään kesän ajan rajoituksin

Vaikka näyttelyitä on peruttu, siirretty ja rajoitettu, on weimareita esiintynyt näyttelyissä hienoin tuloksin. NORD SERTit Oulusta koiralle Zilverein Summit ´s Up At Metsätien, jolle myös toiselta päivältä ROP  sekä koiralle Bluechannel Lapponia, jolle myös CACIB toisena Oulun päivänä ja ROP Tuusniemeltä. Reisjärvellä Zilverein Summit s Up At Metsätien on saavuttanut lisäksi tulokset ROP ja BISVET-2. Kurikassa Kutrin Williwaw, Kuhmossa Waldgemein Port Charlotte ja Waldgemein Kininvie sekä Suonenjoelta Qasidaś Ag Cinderella ovat saaneet ROPit. Tilastot on kirjattu 24.7. saakka. Onnittelut kaikille!


Kiertopalkinnot on jälleen jaettu ansioituneille jäsenille

WeimariPysti on ensikerran vuonna 2006 jaettu kiertopalkinto parhaimman (pistemäärältään korkeimman) tuloksen kanakoirien erikoiskokeissa saavuttaneelle weimarinseisojalle. Parhain tulos katsotaan edellisvuonna Suomessa käydyistä virallisista kanakoirien erikoiskokeista. Parhain tulos voidaan saavuttaa missä tahansa koeluokassa (NUO, AVO, VOI). Koiran omistajan tulee olla Weimarinseisojakerhon jäsen. Weimaripystin saa vuoden 2020 korkeimmalla tuloksella AVO1, 87 pistettä Johanna Mustajärvi ja Fenomena Team Rumour Has It At Gottago. Paljon onnea Johanna!

Vuoden Tulokas -lautanen on ensikerran vuonna 2006 jaettu kiertopalkinto aktiivisesti kanakoiratoiminnassa mukana olleelle, ansioituneelle ohjaajalle ja hänen ensimmäiselle weimarinseisojalleen. Lautanen jaetaan edellisvuoden aktiivisuuden ja ansioiden mukaan. Koiran ohjaajan tulee olla Weimarinseisojakerhon jäsen. Vuoden Tulokas -lautanen voidaan jakaa samalle ohjaajalle ja koiralle ainoastaan kerran. Vuoden tulokas on Anni Lampinen ja Greygem Sabik. Heillä on takana kolme koestarttia, joista saavutuksena on 2 NUO3 tulosta (53 ja 55 pistettä), täydet vesityöpisteet sekä näyttelymenenestystä: 3 sertiä sekä 2 Nord Sertiä. Paljon onnea Anni!

                             Johanna Mustajärvi ja Fenomena Team Rumour Has It At Gottago. Paljon onnea Johanna!

Anni Lampinen ja Greygem Sabik. Paljon onnea Anni!

Bluechannel Lapponia "Uma" ja Stina Saxlund-Kareinen. Tuomari Tarja Kallio. Kuva: Marko Kareinen.