VALIOT JA JALOSTUSKOIRAT


Tällä sivulla esittelemme Suomessa valioituneet koirat sekä Saksanseisojakerhon Jalostusrekisteriin hyväksytyt koirat, jotka on rekisteröity Suomessa ja ovat jäsentemme omistuksessa.  


Suomen Käyttövalio


Saadakseen Suomen Käyttövalion (FI KVA) arvon on koiran saatava vähintään laatumaininta "hyvä" näyttelystä koiran täytettyä 15 kk ja lisäksi kolme ykköspalkiontoa KAER VOI -luokan kokeesta Suomessa vähintään kahdelta eri ylituomarilta. Vähintään yksi koepalkinto on saatava yleisestä kokeesta. KAER VOI 1-tuloksista vähintään yksi on saavutettava metsälinnulla ja vähintään yksi peltolinnulla. Ennen käyttövalioksi tulemistaan koiralla on oltava kaksi (2) kappaletta vähintään AVO 2-tasoista koepalkintoa, joiden saavuttamiseksi riistaa on kaadettu tai pudotettu, koetuloksessa koodi P. 

Vain yksi Suomessa rekisteröity weimarinseisoja (lyhytkarvainen), FI KVA FI MVA Welmer's Sisu, on saavuttanut Suomen Käyttövalion arvon (vuonna 2009). 


Suomen Jäljestämisvalio


Koira saa Suomen Jäljestämisvalion (FI JVA) arvon, kun sillä on 3 x ensimmäinen palkinto metsästyskoirien jäljestämiskokeen (MEJÄ) voittajaluokassa vähintään kahdelta eri tuomarilta. Lisäksi vaaditaan, että koiralla on vähintään laatumaininta "hyvä" näyttelyssä vähintään 15 kk iässä.

Ainoa Suomen Jäljestämisvalio on, FI JVA Metsätien Martta. Martan lisäksi vain toinen weimarinseisoja (lyhytkarvainen) on käynyt MEJÄ -kokeissa Suomessa. 


FI JVA - valioituneet:

FI JVA Metsätien Martta

FI JVA ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Classic Dream´s Orcan


Suomen Muotovalio


Saadakseen Suomen Muotovalion arvon (FI MVA) on koiralla oltava vähintään kolme sertifikaattia näyttelystä Suomessa kolmelta eri palkintotuomarilta, joista ainakin yksi on saatava koiran täytettyä 24 kk sekä kaksi AVO -luokan toista palkintoa tai yksi ykköspalkinto KAER -kokeesta. 

Valioiden yhteydessä on merkintä "Jal.rek Nro", jos koira täyttää myös Saksanseisojakerhon Jalostusrekisteriin pääsyn vaatimukset. 

Suomalaisten omistuksessa ja Suomessa rekisterissä olevista weimareista Suomen Mutovalion arvon on saavuttanut 32 lyhytkarvaista weimarinseisojaa, joista 10 urosta ja 22 narttua. Pitkäkarvaisista 5, joista 1 uros ja 4 narttua.  Lyhytkarvaisista 22 koiraa (5 urosta ja 17 narttua) on myös Saksanseisojakerhon Jalostureksiterissä ja pitkäkarvaisista 4 (kaikki nartut). 


SSK:n Jalostusrekisteri


Jalostusrekisteriin hyväksymisen ehtona on vähintään AVO 2 palkinto KAER kokeessa nartuilla, AVO 1 palkinto uroksilla sekä laatuarvostelupalkinto koiranäyttelystä, vähintään 1 x AVO tai KÄY EH tai kahdelta tuomarilta 2 x AVO tai KÄY H, kuitenkin niin, ettei palkintosijan aleneminen johdu koiran luonteesta. Lisäksi koiran lonkkakuvaustuloksen täytyy olla A tai B ja koiran tulee täyttää muut rotukohtaiset PEVISA-määräykset.

Tiedot Saksanseisojakerhon Jalostusrekisterissä olevista koirista löytyy Saksanseisojakerhon tietokannasta:

https://intranet.saksanseisojakerho.fi/
FI MVA -VALIOITUNEET :

(MAHD. SSK JALOSTUSREKISTERINUMERO SULUISSA)
LYHYTKARVAISET,  NARTUT


C.I.B FIN MVA EE MVA JV-04  GARBUS MISS MARPLE (Jal. rek Nro 5)

C.I.B FIN MVA SE JVA BALTV-04 PMV-05  CLASSIC DREAM'S SILVER SORBET

FI MVA  HARMAAHALLAN QUELLE

FI MVA EE JMVA V-11 JV-11  FEMME LIKE U AT GOTTAGO VON SILBERWEISS JAGER (Jal.rek Nro 11)

C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA EEV-12  MIMMTRIX FRIDA (Jal.rek Nro 12)

FI MVA METSÄTIEN NITA (Jal.rek Nro 13) 

FI MVA EEJV-11  QASIDA'S AG HYACINTH BUCKET (Jal.rek Nro 14)

FI MVA EE MVA EE JMVA JV-12  SEMPER ADAMAS DURLINDANA (Jal.rek Nro 15) 

C.I.B C.I.E POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA RU MVA BALT MVA RU JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTJV-14 LVJV-14 TLNJW-14 EEJV-14 EEV-14 TLNW-15 BALTV-15 EEV-16 LVV-16 PMV-16  ZILVEREIN SUMMIT'S UP AT METSÄTIEN (Jal.rek Nro 16)

FI MVA V-15  HARMAAHALLAN HIGH PEAK

FI MVA METSÄTIEN OLGA

FI MVA NO MVA RU MVA  METSÄTIEN ROMINA (Jal. rek Nro 19) 

FI MVA GREYGEM ASTRAIA (Jal.rek Nro 22)

FI MVA JV-17 FENOMENA TEAM RUMOUR HAS IT AT GOTTAGO

FI MVA HeJW-15 HeW-15 JV-15 GREYGEM ARTEMIS
LYHYTKARVAISET, UROKSET


C.I.B FIN MVA SE MVA EE MVA JV-04 V-06 V-07 V-08 EEV-07 MIMMTRIX ELOF (Jal.rek Nro 7)

C.I.B FI MVA EE MVA QASIDA'S SNAKE CHARMER

C.I.B C.I.E FI MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA EEV-14 HeW-16 GHOSTMOOR'S KINDA COOL MAGIC

FI MVA METSÄTIEN POHJANPOIKA

FI MVA HeJW-18 JV-18 NEWTON DES FANTOMES GRIS DE LA SELUNE
PITKÄKARVAISET, NARTUT


C.I.B FI MVA SE MVA AICHA IN LOVE SANELLE SIRRAH (Jal.rek Nro 3)

C.I.B C.I.E POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE VMVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA LT VMVA EEV-11 BALTV-11 PMV-12 EEV-15 EEVV-15 WAYFARER'S DRAGON LADY  (Jal.rek Nro 2)

C.I.B C.I.E FI MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA RU MVA RKFV EEJV-13 EEV-13 HeW-15 DRAGONGHOST ANNIE THE HUNTER (Jal. rek Nro 4) 
PITKÄKARVAISET, UROKSET 

**Vuoden 2014 maailmanvoittajanäyttelyssä SERT -voittajille myönettiin FI MVA -titteli ilman koetuloksia, jos koira oli jo jonkun muun maan valio.


C.I.E FI MVA** PL VMVA EE MVA LV MVA CH MVA EE VMVA LT MVA RU MVA NL VMVA BALT MVA LV VMVA LT JMVA LT VMVA EE JMVA HeW-10 HeJW-10 HeW-11 V-11 BALT VMVA RKFV LTJV-11 EEV-11 EEJV-11 JMV-11 FRJV-11 BALTJV-11 EEV-12 PMV-12 DKV-12 HeW-12 EEV-13 EUV-13 PMV-13 V-13 MV-14 LTV-14 DEV-17 MVV-18 BENELUXVV-18 EUVV-18 ATVV-19 EUVV-19 KAMIKAZE Z KORUNOVA DOLA


Valioiden lisäksi SSK:n JalostusrekisterissäLYHYTKARVAISET, NARTUT


BALTVV-13 LT VMVA LTVV-14 EE VMVA TLNVW-14 BALT VMVA METSÄTIEN KRISSE (Jal. rek Nro 8)

METSÄTIEN LOLITA (Jal.rek Nro 9)

QASIDA'S AG LUCKY STAR (Jal.rek Nro 21)

TRUBON GUSTE TRAKHAOS  (Jal.rek Nro 18) EI MUITA UROKSIA TAI PITKÄKARVAISIA